Det här inlägget kan jag garantera är det enda i sitt slag på den här bloggen. Som synes av rubriken handlar det om fredagens planeringsmöte för jakthandeln och likaledes en bit mat som Herrarna Pettersson & Ericsson skulle sätta ihop.
I filmen utlovas recept, därför får jag väl "höfta ihop" receptet här. Resten av informationen misstänker jag att filmen står för...
Till jakthandelns helstekta fläskfilé (funkar alldeles ypperligt även med vildsvin förövrigt) behöver Du:
1 hel fläsk eller vildsvinsfilé
100g fetaost
100g soltorkade tomater
1,5 pkt bacon
salt & peppar
Skär ett djupt snitt i filén (dock inte helt igenom), salta & peppra och bryn på den i stekpanna. Förse en ugnsfast form med baconskivorna som Du lägger ut över hela formen och lägg därefter fläskfilén med snittet uppåt ovanpå baconen. Fyll filén med fetaosten & soltorkade tomater och vik över baconen så att filén blir inlindad. Skjuts in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter. Serveras med fördel med klyftpotatis och en enkel tsatsiki eller sås efter behag och beroende på årstid. Vi kan även meddela att det funkar alla tiders att grilla filén efter bryningen i pannan. Glöm då inte en aluminiumfolie att linda i...
måndag 8 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar